Dit leert de marketeer van de muzikant

By november 19, 2018 Blog

Succesvolle artiesten vullen zaal na zaal met enthousiaste fans. Deze fans zijn trouw en stellen zich op als ambassadeurs. Mond-tot-mondreclame doet de rest. Is dat niet precies wat de marketeer ook beoogt? Daarom voor alle marketeers in Nederland: wijze lessen van de muzikant.

Haal inspiratie elders

Goede muziek valt of staat met inspiratie. Waar de meeste artiesten vandaag de dag hun inspiratie vandaan halen? Simpel, bij elkaar. Zelfs de meest vernieuwende artiesten zijn sterk geïnspireerd door anderen. Iets nieuws ontstaat dan door slim combineren of het toevoegen van een nieuw element. Kortom; borduur voort op de zaken waar je een passie voor hebt en geef het een eigen interpretatie. Origineel zijn is immers een kwestie van creatief kopiëren.

Vorm een divers team

De grootste hits zijn uitgebracht door bands. Slechts een enkele soloartiest staat in de top 100 allertijden. Hoe dat kan? Dankzij een slimme samenwerking. Bands bestaan uit artiesten met unieke eigenschappen, talenten en ideeën. Die combinatie is hun sleutel tot succes. Kortom; vorm een team van verschillende mensen met eigen ideeën, maar met éénzelfde passie en einddoel.

Blijf jezelf

Waarom ben of was jij fan van jouw idool? Waarschijnlijk denk je direct aan één bepaalde eigenschap; datgene wat hem of haar uniek maakt. Muzikanten snappen dit maar al te goed: wanneer je iedereen voor je wilt winnen, bereik je meestal niemand. Blijf daarom dicht bij jezelf en kies voor jouw unieke focus.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.